Holistisch bekeken,

Vraag jij je ook wel eens af waarom bepaalde klachten steeds maar weer terug komen?

Kom je maar niet verder daardoor en ervaar je het als een grote sta in de weg?

Heb je hier helemaal genoeg van en vind je het tijd om het over een ander boeg te gooien?

Staat het opsporen en verwijderen van die blokkades voor jou bovenaan je agenda en sta je open om al je omstandigheden onder de loep te nemen?

Als je op deze vragen ja kan antwoorden, lees dan vooral verder en natuurlijk ook als je interesse gewekt is.

Holisme is niets anders dan de totale omstandigheden naar lichaam, geest en externe factoren onder de loep nemen volgens de 5 principes energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche.

Een herstelproces kost veel energie, daarom is het van belang dat je genoeg energie tot je neemt, zowel lichamelijke als geestelijke voeding.

Tevens is het van belang dat je ook genoeg rust neemt en dat dat goed in balans is met de inspanning die je iedere dag levert. Neem die geestelijke voeding tot je die je energie geeft en je niet heel veel energie kost. Zorg ervoor dat je een gezonde slaaphygiëne erop na houdt. 3 uur voor je naar bed gaat beter geen spannende dingen meer kijken op je telefoon, tablet of tv. Het blauw licht dat van deze apparaten komt zorgt ervoor dat je melatonine aanmaak wordt verstoord, het slaaphormoon dat je nodig hebt om goed in slaap te vallen. Zonlicht gedurende de dag is goed om deze aanmaak juist te stimuleren waardoor je makkelijker in slaap valt na een gezonde hoeveelheid zonlicht en buitenlucht. Maak dus iedere dag het liefst de tijd om een frisse neus te halen overdag, zodat je in je dagelijkse behoefte aan zonlicht en buitenlucht kan voorzien.

Uiteraard is het ook niet verstandig om flink ruzie te maken vlak voor het slapen gaan alhoewel sommige mensen daarna gewoon als een blok in slaap valllen! Ik ben niet zo’n geluksvogel. Loslaten van allerlei terugkerende gedachtes en of overpeinzingen tijdens de pogingen om in slaap te vallen zijn ook niet bevorderlijk. Buikademhaling waarbij je je concentreert op je ademhaling en je lichaam die in alle rust op de matras ligt, wil ook goed helpen. Neem net zoveel tellen om in te ademen door de neus, als dat je door de mond uitademt en tussen het in- en uitademen hou je 1 tel de adem vast na het inademen en na het uitademen wacht je 1 tel voordat je weer inademt. Om je beter op je buikademhaling te concentreren, kun je een boek op je buikleggen en je ademhaling naar het boek als het ware sturen. Zo voel je extra goed het op en neer gaan van de buik bij de buikademhaling.

Na een goede nachtrust is je energie goed op peil en kun je in ieder geval veel meer aan, raak je minder snel overprikkelt en al helemaal als je zorgt dat zowel lichamelijk als geestelijk de juiste prikkels binnenkomen.

Hierbij kun je denken aan voeding voor je geest die je niet uitput maar energie geeft en uiteraard de gezonde uitgebalanceerde gevarieerde voeding voor het lichaam.

Drainage is het afvoeren van schadelijke stoffen en blokkades zowel uit het lichaam als uit je geest, gedachtes.

Doordat je de blokkades weghaalt komt er plaats voor gezonde voeding en gezonde gedachtes die immers ook een gezonde psyche tot stand brengen. Ook externe factoren worden hierbij bekeken, zijn de omstandigheden gezond waardoor men kan gaan werken aan psychische gezondheid?

Door creatieve therapie als werkmethode toe te passen,  kunnen er diepliggende blokkades opgespoord worden en verwerkt worden en voor de doelen die een snel resultaat behoeven en waar niet zo zeer naar het probleem als wel de oplossing gekeken kan worden, is de werkmethode wandelcoaching mooi in te zetten. Ook kan er een combinatie gemaakt worden van beide werkmethodes. Door voedingsdeskundigheid in te zetten en orthomoleculair voedigsadvisering en of sportvoedingsdeskundigheid kan er ook na een grondige voedingsanamnese gekeken worden hoe de energie inname via de voeding zo optimaal mogelijk kan zijn waardoor het lichaam optimaal kan functioneren. De ondersteunende workshops en lessen zijn een fijne leuke manier om aan de slag te gaan en te werken aan je totale gezondheid.

De wekelijkse vrouwengroep waar per week een ander thema behandeld wordt, waar we van gedachten wisselen met elkaar en omlijst wordt door heerlijk rustgevende dansvorm Adatio Zen Dance, is een veilige  plaats waar je het gevoel krijgt thuis te komen en erkenning en herkenning krijgt. Verkwikt en verlicht ga je weer huiswaarts en soms is het landen daarna nog even een tijdrovende gebeurtenis! De kunst in de praktijk maakt het heel inspirerend en nodigt uit tot intuïtieve waarneming.

Lijkt het je wel wat om eens een kijkje te komen nemen of meer informatie in te winnen naar de mogelijkheden, schroom dan niet om mij een belletje te geven of een open dag, informatie dag expositie te bezoeken.

Voor evenementen en andere data, kun je de data van de evenementen raadplegen op Facebook in de posts van Lisa

Tot ziens bij Lisa, Praktijk voor totale gezondheid.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *