Stilte

Hier in de kloostertuin in St Agatha is het best stil aan het begin van de avond.

Wat is nou stilte?

In de verte hoor ik verkeer, een hond blaffen, vogels die hun avondlied ten gehore brengen.

Mensen praten in de verte, ik hoor ook een insecten knagen aan een boom vlakbij en een specht die zijn scherpe snavel ritmisch in een boom plant.

Toch is hier nu helemaal niemand in de tuin aan het water.

Ik ben alleen met mijn gedachten, alleen met mijn stil zijn.

Of ben ik niet stil in mijzelf, mijn gedachtestroom gaat door en daar ben ik mij nu van bewust.

Terwijl ik naar de waterlelies kijk in de oude visvijver, slaat de klok van de oude kloosterkerk 8 keer.

Mijn gedachten dwalen af naar vervlogen tijden waar weer hele andere mensen leefden dan nu en er geschiedenis werd geschreven, gelachen, gehuild, geschreeuwd, lief gehad, bemind en dat alles is nu voorbij en stil.

Of niet?

Immers kunnen we veel leren van de geschiedenis en kunnen we een sprong in de tijd maken met onze gedachtes, ook naar lang vervlogen tijden.

Evenzo kunnen we met onze gedachtes naar verre oorden reizen in een oogwenk.

Vanuit de stil te kunnen we ook een reis maken in ;onszelf en onszelf leren kennen, stil staan bij mooie dingen waar we blij van worden, maar ook de moeilijke dingen waar we zoveel informatie over onszelf uit kunnen halen.

Als we goed luisteren vanuit die stilte, horen we zoveel en kunnen we alle ruis die ons omgeeft loslaten en luisteren naar de stilte waar zoveel te horen, zien en ontdekken is.

In mijn sessies maak ik ook graag gebruik van die mooie stilte door meditatie, intuïtief beeldend bezig zijn en de stilte van het luisteren, het luisteren ook naar het onbewuste waar zoveel te ontdekken valt.

De stilte van het “zijn” geeft zoveel rust waardoor we ruimte kunnen vrijmaken daar waar ruimte in beslag werd genomen door ruis, blokkades en negatieve gedachtes die ons belemmeren gelukkig te zijn, is nu ruimte om te vullen met positieve gedachtes, groei, gelukkig zijn en positieve energie.

Met onze gedachtes creëren we onze eigen wereld en nemen we haar waar zoals wij denken.

Tijdens de adatio zen dance lessen maken we ook gebruik van de stilte om van daaruit contact te maken met onszelf en open te kunnen staan voor positieve energie die muziek ons kan geven en door ons lichaam te laten stromen en van daaruit gaan communiceren door vloeiende dansbewegingen die ook weer veel positieve energie door ons lichaam sturen. Weg uit ons drukke leven, een rustmoment, een verkwikkend moment.

We mogen rust ervaren door stil te staan bij het ” zijn”.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *